Teräshampaan Aika Ei Venaa Ketään: sukutaulu

Koirat joita ei ole sukutauluun merkitty ovat evm. koiria.

I: BH IPO3 vRH-TA vRH-WA vPOK Tk4 vFIN KVA & TVA vAVA vPVA vVPVA vFBV vKTV-H vPFINW-13 vPITW-13 vPEUW-14 Teräshampaan Kerner (harmaa, saksanpaimenkoira lk)
II: BH IPO3 vFIN KVA RH-F A Buffed-Up's Not Bad (mustaparkki, saksanpaimenkoira lk)
IE: BH Hk2 IPO2 TK2 RH-E vPNORJW-11 vPNORW-11 vPSWEJW-11 vPSWEW-11 vjPDKW-11 vPDKW-11 vjPFRAW-11 vPFRAW-11 vPFRAW-12 vPSWEW-12 vPEUW-12 vPPOHJW-12 vPNORW-12 vPITW-12 vPDKW-12 vPFRAW-13 vPSWEW-13 vPEUW-13 vPFINW-13 vFRA, vSWE, vDK, vNOR, vIT, vFIN, vKANS & vPOHJ PMVA Buffed-Up's Nosce te Ipsum (tricolour, panda shepherd)

E: BH IPO3 vRH-TA RH-W A vPOK Tk4 vFIN KVA & TVA vAVA vPVA vVPVA vKTV-H vjPFINW-14 vPFINW-14 vjPFRAW-14 vPFRAW-14 vjPDKW-14 vjPITW-14 vjPNORW-14 vPNORW-14 vjPSWEW-14 vPSWEW-14 vPSCW-14 vjPEUW-14 vPEUW-14 vjPWW-14 vPWW-14 vPFINW-15 vPITW-15 vPEUW-15 vKANS & vPOHJ & vDK & vFIN & vFRA & vIT & vNOR & vSWE PMVA Teräshampaan Stracciatella (tricolour, panda sherpherd)
EI: BH Jk2 TK1 RH-F A vPSWEW-12 vPOHJW-12 vPEUW-13 vPEUW-15Sharpshooter's Romero (tricolour, panda shepherd)
EE: BH IPO3 Hk1 RH-F A RH-T B vAVA vFIN TVA Bernstein vom Haus Wildblick (mustaparkki, saksanpaimenkoira lk)

Venlan isä Teräshampaan Kerner on oma kasvattini pentueesta, jossa emänä oli panda shepherd. Pentueeseen syntyi kaksi panda shepherdiä, loput olivat saksanpaimenkoiria. Koda lähti alkujaan sijoitukseen eri omistajalle, mutta kohtuu haastava nuori uros joutui vaihtamaan kotia ja muuttikin Sigitiuksen luokse. Olen niin iloinen, että Sigi otti Kodan ja kaivoi siitä esiin kaiken sen potentiaalin mitä siinä oli. Koda on osaavissa käsissä aivan unelma harrastuskaveri, mutta jos sen kanssa epäröi niin käyttää tilanteen häikäilemättömästi hyväkseen. Kodasta voisi sanoa, että se on joka lajin menestyjä - se on valioitunut 10 käyttölajista, jonka lisäksi sillä on näyttelyistä myös neljä SERTiä ja kolme voittajatitteliä. Toivonkin, että Koda periyttää jälkeläisiinsä tuon uskomattoman työmotivaation.

Kodan isä Buffed-Up's Not Bad oli USAsta tuotu evm. sukuinen sakemanniuros, jonka suvusta pidin. Luonteelta se oli kuitenkin varsinkin toisia vieraita uroksia kohtaan vähän tuittupäinen. Helvetin hyvä hermoinen uros, joka ei todellakaan hätkähtänyt ketään eikä mitään. Teki mieluiten oman päänsä mukaan. Nessien voimakkaan taistelutahdon ja suojeluvietin takia sen pääpainotus tuli pk-suojeluun, josta se valioituikin. Nessien kanssa kokeiltiin myös tokoa, vepeä ja pelastuskoirakokeita, mutta ei se oikein tuntunut toimivalle. Nessiessä oli jotain sellaista, että jaksoin uskoa sen periyttävän minulle itseään paremman pojan. Ja sellaisenhan minä sain. Kodan.

Kodan emä Buffed-Up's Nosce te Ipsum oli samalta kasvattajalta USAsta tuotu evm. sukuinen panda shepherd. Noose ei ollut ikinä mikään täyden 10 pk-koira vaan vaati aikaa syttyäkseen ja mitä vanhemmaksi se tuli niin sitä paremmaksi se myöskin muuttui käyttöpuolella. Noosen kanssa kokeiltiin agia, pk-lajeja, pelastuskoirakokeita, tokoa ja paimennusta saaden jokunen hyvä tuloskin, muttei kuitenkaan, että valioksi asti olisi yltänyt. Noose oli parhaimmillaan näyttelykehissä ja rakasti sitä, että ihmiset katsoivat sitä.

Venlan emä Teräshampaan Stracciatella on toisesta kasvattamastani pentueesta, jossa isänä oli panda shepherd ja Xella onkin itsekin panda. Pentueeseen syntyi kaksi pandaa ja yksi sakemanni. On Xellan siskotkin hyviä koiria, mutta Xella on ollut aivan lyömätön ja se oli pentuna ehdottomasti lupaavin pentueesta. Se taitaa niin käyttöpuolen salat kuin misseilynkin. Olipa mahtavaa, kun Sigitius halusi ottaa juuri tämän nartun sijoitukseen ja vei sitä eteenpäin aivan uskomattoman hyvin! Xella on aika kova naama eikä turhia nöyristele muita. Siitä kuitenkin löytyy ohjaajapehmeyttä ja ohjaajaansa kohtaan se ei ole ihan niin urpo, kun miltä se välillä muuten vaikuttaa.

Xellan isä Sharpshooter's Romero on evm. sukuinen panda shepherd uros, jonka sain aksulta jalostuslainaan ja astutuspalkaksi menikin aksulle yksi pandauros. Merrin kanssa on kisattu pk-jäljellä, pelastuskoirakokeissa, paimennuksessa, tokossa ja näyttelyissä. Merri ei ole valioitunut mistään lajista, mutta on osoittanut kuitenkin aivan riittävän osaamisen kisaten useammassa lajissa. Näyttelyissä useita PU1-sijoituksia.

Xellan emä Bernstein vom Haus Wildblick on evm. sukuinen Saksasta tuotu narttu. Lennussa oli paljon hyvää, mutta olisin kaivannut siihen vähän enemmän potkua. Lennun kanssa ei ikinä saanut treenata liian tosissaan, muuten meni itseltä hermot. Se vaati aina leikkimielisen lähestymistavan asioihin eikä mitään totista puurtamista. Lennun päälaji on ollut pk-suojelu, josta se jäi kahta VOI1:stä vaille valion arvosta. Tokossa ja agissa Lennu kuitenkin valioitui, lisäksi sen kanssa on höntsäilty paimennusta ja pelastuskoiralajeja. Oli Lennu aikanaan hyvä narttu, mutta en olisi ikinä uskonut, että saan tästä yhdistelmästä jotain niin upeaa ja oikeasti ihan tositositosi hyvän nartun niinkuin Xella.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiratanssipäivät, ensimmäinen päivä 06.02.2018

Tottelevaisuuskoulutuskoe 20.01.2018

Käyttäytymiskoe 20.01.2018